"Ik mag zijn wie ik ben"

Just to be You

Regenesis 5


De kracht van aanraking voor de geboorte (haptonomie) en muziek

Een kind reageert reeds in de schoot op invloeden van buitenaf.
Tijdens de zwangerschap van mijn zoon heb ik de tijd genomen om hem al voor zijn geboorte te leren kennen en een band op te bouwen met hetgeen waar ik zelf een grote liefde en passie voor voel, muziek. Iedere dag ging ik minimaal een uur ontspannen op de bank liggen al luisterend naar klassieke muziek waarbij ik zachtjes met vloeiende bewegingen mijn buik, mijn zoon streelde. De liefde, harmonie en rust die dit voor ons beiden gaf was ongekend.

Al vrij snel na de geboorte van mijn zoon werd duidelijk dat hij met een groot muzikaal en creatief talent geboren is.
Hij drumt, speelt gitaar (autodidact), zingt, schrijft en maakt via de app MusicMakerJAM de mooiste nummers.

Ik geloof erin dat kinderen bewust hun ouders uitkiezen en dat mijn zoon mij als moeder heeft gekozen omdat hij wist
en voelde dat ik hem alle kansen zou geven zijn talenten optimaal te gebruiken en tot bloei te laten komen en dat hij mijn steun hierin onvoorwaardelijk zou hebben.

                                     


Regenesis 4


Hart Intelligentie

In onze cultuur hebben veel mensen het verleerd om naar de intuïtie van het hart te luisteren en deze te gebruiken om vreugde in het leven te ervaren en te doen wat echt bij je past. Het doen en denken wordt veelal bepaald door het verstand. Men is het in veel gevallen verleerd om naar zichzelf en hun innerlijke wijsheid te luisteren.

Aangeleerd gedrag begint al in een zeer pril stadium in ons leven. Op school begint het al met alles wat maar moet, zonder dat er aandacht geschonken wordt aan de natuurlijke staat van wel-zijn van een kind dat veel gelukkiger zou zijn als er ook geluisterd
en gebruik gemaakt zou worden van deze natuurlijke staat van wel-zijn. Dat geeft aan wie en wat het kind vanuit de intelligentie van het hart is.

Aan kinderen worden maar al te vaak keuzes opgelegd die niet van henzelf zijn maar van de ander.
Ze zijn niet door het hart gekozen en kunnen om die reden dan ook geen échte voldoening en vreugde schenken.
Ook bij kinderen ligt een burn-out dan op de loer.
Want als je constant aan het doen bent wat voor jou bepaald wordt en maar moet vergeten wie en wat jij zelf bent in je hart(intelligentie) is de kans heel groot dat een kind later als het volwassen is in het leven volledig vastloopt.


Regenesis 3

                                      

De helende kracht van muziek

De oude Chinezen wisten dat muziek de kracht had om te genezen. Het woord ‘muziek’ komt in feite van het Chinese woord voor ‘geneeskunde’.

In de loop van 5.000 jaar heeft het wereldbeeld dat mens en hemel één zijn en dat alle materie leven heeft, ieder onderdeel van de Chinese cultuur doordrongen, inclusief muziek.

In de Chinese muziek maakt men gebruik van een pentatonische toonladder, en zijn vijf noten verbonden met China’s theorie van de vijf elementen. Deze vijf elementen zijn op hun beurt weer verbonden met de vijf interne orgaansystemen van het menselijk lichaam.

Het luisteren naar bijvoorbeeld klassieke muziek brengt de organen in harmonie en de geest in balans. Veel hedendaagse muziek is
luidruchtig en chaotisch. Het zorgt voor overprikkeling en verwondt het lichaam.

Regenesis 2

                                       

Emoties hebben effect op de lichamelijke gezondheid. Veel lichamelijke klachten kunnen herleid worden naar bepaalde
situaties waar we ons op dat moment in bevinden.

Iemand die bijvoorbeeld lange tijd gebukt gaat onder stress krijgt vaak last van nek en schouderpijn. Zodra deze stress er niet meer is voelt men het als “een last die van de schouders valt” wat ook letterlijk het geval is.
Regenesis 1

                                    

Een aantal jaren geleden heb ik de opleiding Regenesis gedaan.

Regenesis betekent letterlijk regenereren, het lichaam in de oude staat herstellen zoals het voor het trauma was.

Hoewel Regenesis voor blokkades in het gehele lichaam toegepast kan worden bemerkte ik tijdens de opleiding dat ik me heel erg
aangetrokken voelde om specifiek het hoofd te behandelen. Ik ben in staat eventuele blokkades te voelen met mijn handen.

In mijn werk als coach komt dit prima van pas omdat HSP’ers vaker ‘in het hoofd zitten’ en hun gevoelens ook vaak geblokkeerd of uitgeschakeld hebben.

Steeds vaker geef ik mijn cliënten alvorens het gesprek aan te gaan een behandeling op het hoofd zodat deze ‘vrij’ gemaakt wordt en in staat is liefde naar het hart te zenden en zodoende het gevoel aan te spreken. Op die manier wordt het gesprek vanuit gevoel ipv verstand gevoerd en dat is van zoveel meerwaarde voor mijn HSP cliënten.

Een aparte behandeling om meer rust in het hoofd te krijgen is natuurlijk ook altijd mogelijk.

Namasté,
Elaine